Zoek
0
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
media
0 Reacties
25/01/2022 15:26

De trend van de laatste jaren zijn stalen deuren en kozijnen. Super fraai en helemaal hip. Er is geen make-over of instagram post zonder de visgraat vloer of stalen kozijn. Maar met al die stalen deuren en afscheidingswanden komt ook er ook veel extra glas in huis. En laat glas dat nu ongeveer het slechtste materiaal zijn voor de akoestiek in de kamer... zonde!

Glas is een zeer sterk reflecterend oppervlakte voor geluidsgolven. Dit komt simpelweg omdat het hard en glad is. Geluidsgolven kunnen hierdoor zeer lang reflecteren, van het ene oppervlak naar het andere. Onderweg wordt het geluid nergens gestopt (geabsorbeerd). 

Wie zijn ruimte zorgvuldig ontwerpt zorgt dus voor voldoende absorberende materialen om dit effect tegen te gaan en terug te keren naar een meer normale, prettige akoestiek. Dit is direct rustiger voor alle gebruikers. Een design huis is veelal iets spaarzamer ingericht dan een doorsnee huis. Dus moet je de materialen die je wél gaat gebruiken zorgvuldig kiezen. In de keuze voor kunst is er zo'n keuze, de akoestische panelen van Designer Acoustics. Hiermee combineer je design in het interieur met een verbetering van je akoestiek. Twee vliegen in een klap én op een heel onopvallende manier. Als je het niet vertelt zal niemand doorhebben dat het kunstwerk ook gelijk dienst doet als akoestisch dempend materiaal, het is een kunstwerk op zich. 

media
0 Reacties
17/06/2021 15:11

In samenwerking met LIFS interior design hebben we een mooie serie designs kunnen toevoegen aan ons aanbod. Ze blinken uit in eenvoud en stijl. De texturen zijn veelal doorleeft en hebben esthetische kwaliteit. Dus naast het verhogen van het (woon) comfort zijn de akoestische panelen een ware aanvulling op het interieur. De tinten zijn ietwat gedempt waardoor ze mooi harmonieren met het interieur van nu. En natuurlijk passen ze naadloos bij de interieurontwerpen die LIFS maakt voor haar klanten. 

Ontdek het zelf, de collectie is hier te bekijken.

media
0 Reacties
19/11/2020 23:03

Of je nu met Ableton werkt, Pro tools, FL studio of een andere DAW, je studio inrichten is essentieel voor je producties. Natuurlijk wil je met de beste studio monitors en interfaces werken, maar vergeet vooral de akoestiek niet. 

media
0 Reacties
15/08/2020 11:39

Wie verhuist komt het tegen: een lekker modern interieur, alles nieuw en strak. Maar dan komt die vervelende ervaring... Het ziet er mooi uit, maar het voelt gewoon niet prettig in de nieuwe omgeving. Te leeg, te hol klinkend.

media
0 Reacties
01/05/2019 13:45

Toe aan een make-over van het interieur? Denk dan ook eens aan de akoestiek. Er wordt steeds meer aandacht gegeven door interieur stylisten aan het creëren van een mooie woon- en werkomgeving. Binnenhuis architecten zitten vol plannen voor fraai ingedeelde ruimtes en lichtinval. Maar welke stylist denk ook aan de akoestiek?

media
0 Reacties
17/04/2019 13:16

Het begrip ruimte akoestiek verwijst naar hoe het geluid zich gedraagt in een specifieke ruimte. Wat men doorgaans onder een 'goede akoestiek' verstaat is sterk afhankelijk van het gebruik van de ruimte. Lees hier alles over hoe de akoestiek op de ruimte afgestemd kan worden. 

media
0 Reacties
17/04/2019 12:04

De problemen met geluid in de horeca zijn veelal op te delen in twee aandachtsgebieden: de mate waarin geluid van de (nacht) horeca doorklinkt in nabijgelegen panden of buren én de geluidshinder die gasten zelf ondervinden van de slechte akoestiek in de zaak zelf.

media
0 Reacties
15/04/2019 10:11

Er bestaat een heel eenvoudige en praktische test om een eerste indruk te krijgen van de ruimte akoestiek.

media
0 Reacties
14/04/2019 16:54
Wat is het verschil tussen een resonator en absorptie door poreuze materialen?
media
0 Reacties
14/04/2019 13:59

Zijn eierdozen of piramideschuim geschikt voor een betere akoestiek?