Zoek
0
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
media
  • Aug 15, 2020
  • Reacties: 0

Wie verhuist komt het tegen: een lekker modern interieur, alles nieuw en strak. Maar dan komt die vervelende ervaring... Het ziet er mooi uit, maar het voelt gewoon niet prettig in de nieuwe omgeving. Te leeg, te hol klinkend.


Wat kan je doen aan de akoestiek in een nieuw huis?

Gelukkig is de akoestiek vrij eenvoudig te verbeteren. Het holle geluid, de slechte verstaanbaarheid is vooral te wijten aan het gebrek aan demping. In de buitenlucht (natuur) of in oudere huizen zijn er veelal veel minder 'harde' wanden of materialen te vinden. Buiten hebben we al vrijwel helemaal geen wanden, dus die situatie 'klinkt' evolutionair het beste in onze oren. Alles wat we bouwen grijpt in op het ideale akoestische beeld.

Oude huizen en/of interieurs hebben veelal gestoffeerde ondergond (tapijt) en gordijnen e.d. Deze materialen nemen van nature een deel van de geluidsreflecties in een ruimte weg. Maar in veel nieuwbouwhuizen en moderne interieurs zijn deze materialen minder gewenst. De enige oplossing is dan om aanpassingen te doen die geluid dempen op een andere manier. Designer Acoustics combineert de acoustische werking met een fraai kunstwerk aan de muur. Zo heeft u wel de acoustische voordelen zonder de ouderwetse nadelen. 


Meer dan alleen de wand

Wie grote sprongen wil maken zonder concessies te doen aan de looks van het nieuwe interieur kan naast akoestische wandpanelen ook denken aan andere plekken. Zo zijn er ook akoestisch dempende lampen te verkrijgen en kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor warme stoffen in plaats van harder leer. Ook de onderkant van tafels en stoelen zijn mogelijke plekken voor dempende materialen. Ook is een los vloerkleed een goede aanvulling. Het is de combinatie van al deze oplossingen die een prettig binnenklimaat maakt van uw nieuwe woning. 


Akoestiek in de keuken

De keuken verdient ook speciale aandacht. Van nature zijn dit ruimtes die niet erg gestoffeerd zijn. De (steeds groter wordende) eettafel zelf is een hard, reflecterend oppervlak en deze staat in een ruimte met harde kasten en dito vloer. Hier komen de panelen van Designer Acoustics bij uitstek in beeld. De combinatie van sfeer en werking biedt hier een van de weinige oplossingen voor een prangend probleem. De keuken is immers tegenwoordig 'the heart of the house'. 

Reacties: 0
Geen reacties
Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*