Zoek
0
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
media
  • May 01, 2019
  • Reacties: 0

Toe aan een make-over van het interieur? Denk dan ook eens aan de akoestiek. Er wordt steeds meer aandacht gegeven door interieur stylisten aan het creëren van een mooie woon- en werkomgeving. Binnenhuis architecten zitten vol plannen voor fraai ingedeelde ruimtes en lichtinval. Maar welke ontwerper denk ook aan de akoestiek? 


Stylist en het akoestische plan

Gewapend met de mooiste kleuren en de beste ideeën wordt een mooi nieuw interieur ontworpen. Maar is de akoestiek ook automatisch onderdeel van het plan? Het is in grote mate bepalend voor de leefbaarheid van ruimte. Kent u dat stel nog uit 'bouw je eigen droomhuis' van SBS6 dat een kerk ging verbouwen en bewonen? Het zag er werkelijk fantastisch uit, maar men kwam er al snel achter dat de leefbaarheid qua akoestiek zeer slecht was. De harde wanden, vloeren en/of dak had natuurlijk voorzien worden van akoestische oplossingen om tot een prettig leefklimaat te komen. Kantoren hebben dezelfde problematiek, harde wanden, vloeren, grote ruimten. De interieur specialist of stylist moet dus altijd terdege rekening houden met deze belangrijke factor in het maken van de plannen.


Effectief geluid dempen óf een mooi interieur?

Akoestische aanpassingen zijn vrijwel allemaal vrij kostbaar. Dat komt doordat de materialen die gebruikt worden nu eenmaal eigenschappen moeten bezitten die niet alom aanwezig zijn. Zie hiervoor de andere artikelen. Traditionele oplossingen zijn hierdoor vaak óf mooi óf effectief. Zelden gaan deze twee factoren hand in hand. Zo komt het vaak voor dat men dus kiest voor de 'minst lelijke' of 'enigszins acceptabele' oplossing, wat vaak neerkomt op het visueel wegwerken van de (vaak uni- of niet-gekleurde) panelen. De panelen van Designer Acoustics doorbreken dit. Deze zijn gemaakt om gezien te worden. Klaar om in een interieurontwerp opgenomen te worden.

Bent u toe aan een make-over van het interieur of bent u bezig met nieuwbouw van een huis, kantoor of gebouw? Vraag uw stylist altijd naar de akoestische aanpak, en laat u niet afschepen met de standaardoplossingen.